Σελίδες

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ ονόματα και χρίσματα στο δήμο Φυλής



http://www.doxthi.gr
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 10:30
sima syrizaΔιαψεύδουν κατηγορηματικά κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων δήμων και υποψηφίων δημάρχων, ότι το χρίσμα του κόμματος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για το δήμο Φυλής, θα δοθεί στον επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Σάββα Σάββα. Πηγές της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Φυλής αρνούνται σχετικές συζητήσεις – πολύ περισσότερο δε αποφάσεις – και υπενθυμίζουν την πρόσφατη ανακοίνωσή τους, για τη δημιουργία αυτοδιοικητικής παράταξης, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν τίθεται θέμα χρίσματος.
Για «παγίδα ονοματολογίας που αποπροσανατολίζει» κάνει λόγο το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενο σε δημοσιεύματα που φέρουν το κόμμα να έχει καταλήξει σε υποψηφίους δημάρχους ή να συζητά μεταξύ πιθανών ονομάτων, κυρίως στους Δήμους της Αττικής. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, στα μέσα του Γενάρη θα συνέλθει η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί θα συζητηθούν οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες και τους δήμους πάνω από 60.000 κατοίκους, με δεδομένη την απόφαση ότι σε δήμους κάτω από 60 χιλιάδες κατοίκους θα αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως «οι διαρροές, ουδεμία σχέση έχουν με το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του κόμματος» ενώ εκφράζεται η βεβαιότητα «ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσουν στην παγίδα της ονοματολογίας που αποπροσανατολίζει» .
Όσον αφορά στο δήμο Φυλής , έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη προσέγγιση με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει και είχε κάνει πέρισυ το χειμώνα, ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών, εκθέτοντας στα μέλη της, τις απόψεις του.
Ο ίδιος αιτήθηκε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό και τελικά είχε συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του. Στην συγκεκριμένη συνάντηση, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο κ. Παππάς συνέστησε στον κ. Σάββα να γραφτεί ως μέλος στην τοπική οργάνωση και να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες των μελών, ωστόσο και πάλι του ξεκαθαρίστηκε ότι μια ενδεχόμενη στήριξη παρέμενε εξαιρετικά αβέβαιη.
Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ δήμου Φυλής διαψεύδουν την επιχειρούμενη ονοματολογία, την οποία αποδίδουν σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της τοπικής κοινωνίας και δημιουργίας εντυπώσεων. Το θέμα θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα) συνεδρίαση της γραμματείας της οργάνωσης μελών, από όπου και αναμένεται σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου